Uniós pályázatok - támogatások

Pályázatfigyelő Blog

Pályázatfigyelő Blog

Vállalkozz itthon, fiatal! címmel elindult a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program a Közép-magyarországi régióban

2016. január 30. - palyazatfigyelo

A TÁMOP-2.3.6. „ Vállalkozz Itthon - Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása” program után hamarosan indulnak a GINOP-5.2.2 - Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása projektek!

A tavalyi TÁMOP-2.3.6. „ Vállalkozz Itthon - Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása” program után, az idei GINOP-5.2.2 - Fiatalok Vállalkozóvá Válásának  támogatása című program célja az új egyéni vagy mikro vállalkozást indító, vállalkozói szemléletű 25 év alatti fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk beindítására, valamint pénzügyi támogatás nyújtása a vállalkozás induló költségeihez.

A két komponensből álló program első felében, képzés és szakmai tanácsadás keretén belül a pályázó fiatalokat felkészítik üzleti tervük elkészítésére. A fiatalok, a pályázatírást, avagy az üzleti terv elkészítését követően, a második komponens keretében juthatnak a 3 millió forintos tőkéhez, 10 százalékos önrész mellett.

2016-ban a Központi Régióban mintegy kétezer fiatal jelentkezését várják a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programra. Várhatólag 500 jelentkező tud bekapcsolódni a képzési programba, ebből körülbelül 330-an kaphatnák meg a pénzügyi támogatást. A Közép-magyarországi régióban rendelkezésre álló pénzügyi keret 1 milliárd forint.

A GINOP - “Vállalkozz Itthon Fiatal!” programba a jelentkezéseket folyamatosan fogadják, a jelentkezők számától függően várhatóan 2016. júliusig lesz lehetőség folyamatosan jelentkezni. Amennyiben a programba bevontak száma eléri a megadott keretet, azt a jelentkezési folyamat leállításáról a program honlapján tájékoztatnak, a program lebonyolítói.

süti beállítások módosítása